Categorías
Empreses CAT

Comparativa entre el gas butà, el propà i l’electricitat per al consum d’energia en la llar

El sistema elèctric de la llar és molt més important del que creem, ja que cada mes ve una factura en la qual s’han d’abonar una certa quantitat que, en unes certes ocasions, pot semblar més elevada del que realment mereix. Si el subministrament no és el més adequat per a l’habitatge, el millor és canviar-lo per un altre que permeti reduir per complet les despeses.
L’únic desavantatge que major problema podria causar suposa la seva impossibilitat d’arribar a les zones rurals o allunyades de les grans ciutats. Això provoca que el consumidor hagi de buscar alternatives que garanteixin un subministrament elèctric en la llar. La instal·lació més assenyada, perquè garanteix per complet l’eficiència energètica, suposa el sistema d’autoconsum mitjançant panells fotovoltaics.
Malgrat consagrar-se fins a l’actualitat com el model més verd i sostenible per al planeta, el seu preu en el mercat, a poc a poc s’està començant a regular, però és possible que per a una família mitjana no surti rendible o, en el cas de disposar d’un habitatge vacacional, és probable que mai es recuperi la inversió en tractar-se d’un sistema que tan sols romandrà encès un període determinat de temps a l’any.
En primer lloc, el gas propà i el butà contribueixen a oferir un servei moderat en el qual el consumidor pot controlar la seva despesa energètica, ja que es venen al pes o a granel. Tots dos recursos serveixen per a proporcionar aigua calenta sanitària i calefacció i el seu gran avantatge, característica en el mercat, és que es tracta de dos gasos que pertanyen a la família dels liquats, la qual cosa fa que siguin incolores i inodores.
D’una banda, les bombones de butà costen al voltant de 13 euros i poden durar sobre el mes i mig, depenent del seu ús, de manera que pot tractar-se d’una mena de consum energètic ideal per a les residències vacacionals.
Per l’altre, el propà suporta temperatura per sota dels zero graus, a diferència del butà i el seu preu es troba regulat per les autoritats, de manera que les companyies distribuïdores no es puguin aprofitar de la seva demanda per a pujar-lo o baixar-lo. Aquest gas, igual que l’electricitat i el gas natural, es pot canalitzar.
L’electricitat, finalment, com bé s’ha apuntat abans, va canalitzada, ja que proporciona un servei més complet. No sols es disposa d’aigua calenta sanitària i calefacció, sinó que a més hi ha llum. Per això, el seu gran hàndicap sol ser el preu, bastant més elevat que els anteriors models i pot no arribar a compensar tant, ja que durant l’estiu s’aprofita millor la llum natural. Ara, la seva qualitat i la seva seguretat, sens dubte, fan que el client es decanti per aquest sistema.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *