Categorías
Empreses CAT

Diferències entre les plaques solars fotovoltaiques, tèrmiques i la aerotermia

Diferències entre les plaques solars fotovoltaiques, tèrmiques i la aerotermia
És clar que els sistemes d’autoconsum han deixat mella en el present, en convertir-se en l’alternativa més pròspera per a garantir un futur sostenible en el planeta. I no és per a menys, perquè la sobreexplotació de recursos com el petroli i de materials com els plàstics augmenten els nivells de diòxid de carboni, generant la crisi climàtica que es pateix en l’actualitat.
Així va ser com va néixer l’autoconsum, una nova manera de produir subministrament elèctric per a la casa on s’inclou al propietari com a part del procés. Entre els seus avantatges més destacables, podríem dir que:
• Els sistemes d’autoconsum recullen els beneficis de les energies renovables per a transformar-les en subministrament energètic.
• Això provoca que els sistemes produeixin el consum just i necessari durant el transport i ús del subministrament energètic, per tant, experimenten un estalvi d’energia.
• I, en conseqüència, aquest estalvi d’energia abarateix per complet els rebuts elèctrics del mes amb un percentatge bastant notori.
• Ofereixen, així, un subministrament ininterromput.
• Una dels avantatges més valorats és la seva independència energètica, ja que aquests sistemes no depenen de la xarxa elèctrica convencional. Aquesta és la raó per la qual estalvia tant l’usuari. A més, l’habitatge pot seguir connectada a la companyia de llum contractada.
• La seva durada estimada ronda els 30 anys, això vol dir que no es precisa d’un manteniment exhaustiu ni produeix fugues de gas, ja que no ho necessita. Al tampoc trencar-se amb facilitat, l’usuari recupera la inversió en forma de reducció en les factures.
• Es tracta d’una inversió que, a poc a poc, regula el seu preu de mercat davant l’auge de demanda que està experimentant. No obstant això, és evident que l’usuari anirà recuperant aquest desemborsament inicial en forma de rebuts de la llum.
• Les autoritats destinen una part dels seus pressupostos anuals de l’Estat per a subvencionar projectes d’autoconsum. Aquestes ajudes poden rondar els 4.000 euros, depenent de cada comunitat i les condicions.
Dins d’aquest ventall de sistemes, destaquen dos per excel·lència: les plaques solars fotovoltaiques i els equips solars tèrmics.
D’una banda, les plaques solars fotovoltaiques són l’exemple més viu de l’autoconsum. Es tracta d’un sistema que es col·loca en els exteriors d’un habitatge perquè reculli la radiació del Sol, com les teulades o el jardí. En el cas de no disposar d’uns terrenys, perquè l’habitatge es troba en un bloc de pisos, es pot proposar la pràctica de l’autoconsum compartit, això és, entre una comunitat de veïns.
Per l’altre, les plaques solars tèrmiques permeten tenir calefacció i aigua calenta sanitària a través dels panells fotovoltaics. Per tant, precisa també d’un exterior al qual poder instal·lar-se. En aquest cas, es nodreix de la calor del Sol per a alimentar l’habitatge en qüestió, de manera que tot el subministrament es guarda en bateries d’emmagatzematge per a fer ús d’ella en el cas que condicions climàtiques desfavorecedoras.
Finalment, la geotèrmia ja ens indica que es basa en l’aprofitament de la temperatura de la terra, que vol dir això, que parlem d’una temperatura més o menys constant, la terra des de la superfície en una distància de “X” metres cap avall rondarà una temperatura aproximada fixa sense molts canvis de temperatura. Al contrari que en la superfície, clarament no farà la mateixa temperatura a l’hivern que a l’estiu.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *