Categorías
Altres

Pequecrece.com, connecta amb la infància

 

 

Recordi quan, abans de la pandèmia, anava cada setmana als tallers de criança respectuosa i lactància del meu barri.

Imagina’t; d’una banda un grup de mares amb els seus nadons i tots els dubtes del món, d’altra, dones veteranes, empoderades i amb tota l’experiència de la qual mancaven les primeres.

 

 La màgia dels tallers

 

A aquests tallers es veien coses sorprenents; com, per exemple, dones que arribaven desesperades perquè no aconseguien dormir 2 hores seguides i una estona després les trobaves somrient, sentint-se compreses i escoltades per les demés i amb l’esperança que les nits de descans i tranquil·litat arribarien, a la fi.

També estaven les mares frustrades perquè ningú els les havia dit que donar el pit era tan intens, amb els mugrons dolorits per un mal engantxe i a punt de deixar-ho córrer tot. Llavors un altra mare s’apropava, li canviava de postura un braç i li posava un coixí, modificava els llavis del nadó i, moltes vegades (la majoria!) les molèsties s’esfumaven…

 

 

Jo li deia a això “la màgia del taller”


Però, clar… parlem de coses que ara ens pareixen llunyanes… ni mes ni menys que “abans de la pandèmia”.

 

Quan arrivà la pandèmia, una crisi, una oportunitat

 

Te’n recordes del que va ocorre?

El virus ens va condemnar al silenci i a la por. Vam ser obligades a viure una criança de la manera més difícil… a soles. Sense la nostra tribu…

Un matí a mitjans del Març de 2020, en confinament total i veient com les meues filles jugaven, vaig sentir una immensa gratitud per totes eixes dones que m’havien acompanyat pel camí de la maternitat.

 

Tanmateix vaig sentir una gran tristor per totes aquelles que ho tindrien molt més difícil, en temps de coronavirus, per a gaudir d’una maternitat i criança sostinguda.

Per açò se m’ocorregué crear Pequecrece.com, un espai on pogueres donar resposta a moltes de les preguntes que, com mare, pots fer-te i, a més a més, respostes des d’un punt de vista respectuós.

L’objectiu era que tota aquesta saviesa i coneixements de grans dones no romangueren a l’oblit i a més combinar-ho amb la formació que havia adquirit per tal d’ajudar a qui ho poguera necessitar.

Volia que tingueres clar per exemple, que, arribat el dia al qual el teu bebè comença a llançar coses i fa una festa cada cop que tu les arreplegues, no ho fa per fotre, sinó perquè ha descobert que les coses no floten i cauen si obri la mà… I necessita repetir aquesta acció una vegada darrere l’altra, per a integrar-ho al seu sistema cognitiu.

Desitjava transmetre l’amor pels llibres, des del principi, perquè si llitges al teu nadó crees un vincle màgic amb el qual cada nit s’il·lumina l’ànima.

Pensí en un espai on recomanar-te joguines depenent l’edat del xiquet, perquè…. Qui no ha estat dins una botiga envoltat de joguets amb la sensació de no tindre ni la més remota idea de qual agafar?

Vaig tractar d’apropar teories del somni, comportament, desenvolupament o explicar com deixar els volquers… i fer-ho d’una manera senzilla i comprensible per a tothom.

I tota la cosa feta amb molt d’amor perquè, com diu Marisa Moya: “la infància es cuina a foc lent” i l’objectiu de pequecrece és connectar amb la infància.

A més de criança respectuosa, la web compta amb recomanacions de llibres per edats, articles sobre lactància, alimentació, desenvolupament cognitiu i motor, disciplina positiva, noves teories educatives per que pugues consultar cada volta que ho necessites.

I si estàs interessada en algun tema i no ho veus a la web, pots demanar-ho i t’ajudem a aprofundir en allò una miqueta més.

O potser prefereixes un contacte més directe a Instagram o Facebook on també tenim el nostre espai de connexió… ¿T’en vens?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *