Categorías
Altres

Svea y Pablo, un blog on descobriràs tot sobre Suècia.

 

 

Si ets dels quals t’agraden la cultura nòrdica i sempre t’ha semblat curiós tant Suècia com els països escandinaus, en Svea y Pablo podràs trobar informació de tota mena, des de cultura, gastronomia i història fins a destinacions turístiques realment pintoresques.

Hej mina vänner!

Aquesta salutació tan habitual i que traduït del suec dignifica “hola amics meus” és el primer pas per a una bona conversa o simplement per a començar el tan popular fika suec, i això és el que vull fer avui…

Però et preguntaràs què és tot això sobre Suècia?, perquè resulta que avui escriuré sobre Svea y Pablo, un blog pensat per a tí si ets dels quals t’agrada la cultura escandinava.

Avui dia, tothom coneix la gran influència que la cultura nòrdica té en el món, des de marques de mobles, cotxes i roba com IKEA, VOLVO, H&M, o grups musicals com ABBA, ROXETTE o EUROPE. El turisme provinent de Suècia és cada vegada més important en les dates estivals i això és només la punta de l’iceberg.

Suècia ha exportat molt al món, però…

… fins aquí, és clar que Suècia ha aportat molt al món, però i què coneixes tu realment de Suècia? Tal vegada que va haver-hi moltes incursions vikingues a la península ibèrica des de l’any 844 fins a 1038 (més de tres segles que es diu aviat), tant per a comerciar com per a conquistar ciutats com Sevilla i Còrdova, o fins i tot va haver-hi un assentament viking en terres gallegues. Encara que als països nòrdics a aquestes incursions, popularment, solen comentar-ho com que aquests vikings van ser els primers turistes escandinaus que van anar a Espanya buscant el bon temps 😉

Però sabies que els vikings van comerciar amb els romans, els àrabs i els mongols ? o quin la bandera sueca és la segona més antiga del món? o quin Suècia va ser una gran potència econòmica i militar? o quin la ciutat d’Estocolm se’n diu la Venècia del Nord? o una cosa tan curiosa com que les cabanyes típiques de l’oest americà són d’origen suec?

 

 

Mira per on, en dos minuts, acabes d’aprendre unes poques dades curioses sobre Suècia, però encara hi ha més…

… com a país turístic, Suècia està consolidant-se com un destí atractiu tant per als turistes europeus, asiaticos i americans, on cada any augmenten els turistes, per exemple, només procedents d’Espanya l’any 2019, van venir de viatge a Suècia unes 185.000 persones, principalment per a visitar les ciutats d’Estocolm, Mälmö i Göteborg, dels quals més de mil persones van venir a jugar a golf, on Suècia té uns camps de golf molt atractius, com per exemple els de Kalmar. Encara que també enguany tot ha canviat per la terrible pandèmia que estem vivint a tot el món.

 

Però Suècia és molt, però molt més…

… des de fa molts anys he viatjat a moltíssims destins, on he pogut descobrir llocs increïbles, gaudir de plats i sabors exquisits i veure desenes de cultures que hi ha per Espanya i per Europa, fins que vaig arribar a Suècia. I no és que hagi deixat de viatjar, perquè continuo fent-ho, però com ara el meu major interès és conèixer a fons i descobrir aquest país nòrdic, em dedico a fer turisme per terres sueques.

 

Mentre viatjava per Suècia i compartia les meves experiències i fotos en les meves xarxes socials (per exemple en Instagram), em van anar escrivint amics i altres persones per allò que compartia o per a preguntar per qüestions relacionades amb Suècia, sobre la cultura o història nòrdica, o per determinats destins atractius per a visitar, per exemple què fer en Kalmar amb els nens?, restaurants de menjar italià a Suècia o que veure en un passeig per la capital sueca; el que després he anat recopilant en diversos articles en el blog, tant per a d’una banda tenir-lo jo mateix organitzat com d’altra banda per a tí en el cas de buscar aquesta informació també.

 

 

Y si a eso le añades que siempre me ha gustado documentarme bien para así aprovechar bien el viaje; lo que compartía lo iba acompañando con bastante información que yo mismo encontraba. Así que juntando todo ello resultó que de forma indirecta estaba elaborando un blog de información sobre Suecia, por que nació Svea y Pablo .

I què pots trobar en Svea y Pablo? Perquè molt escriure sobre Suècia i encara no es res del blog. Doncs a manera d’un escarit resum, en el blog podràs trobar articles i reportatges relacionats sobre Suècia i els països nòrdics, atès que entre els països escandinaus hi ha una llarga i estreta relació històrica i cultural i és díficil no esmentar a uns sense els altres en els diversos esdeveniments que han succeït en la història del nord d’Europa.

Com tampoc vull allargar-me massa, només afegir que et vinguis una estona a llegir el blog, si t’agrada la cultura escandinava, que et segur que alguna cosa trobessis interessant o almenys gaudissis de les boniques fotografies que estic recopilant en el blog per a així posar-te el dents llargues i que t’animis a viatjar a Suècia.

 

https://sveaypablo.es/

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *